I left my heart in Barcelona|and more..

Cum este Barcelona, ce este de vizitat și de făcut acolo?

Am multe cuvinte de laudă despre Barcelona, despre Spania în general! Te simți ca acasă, iar fiecare zi este ca o vacanță continuă, toate lumea este relaxată și zâmbitoare. Au ceva special spaniolii, te molipsești de veselia lor! La ora 17:00 oamenii începeau să întindă betea în jurul copacilor, ca niște copiii care împodobesc bradul de crăciun, muzica latino era nelipsită din repertoriul zilnic, râsetele se auzeau în hohote, instant îți dădeau o stare de bine, nu a trecut mult că am și fost invitați la “fiesta”!

Gradina zoologică, situată într-o zonă foarte tare a Barcelonei, lângă arcul de triumf, este imensă, iar păunii aleargă liberi pe acolo, vă spun pentru că pe mine m-a fugărit unul acum doi ani, a avut cine sa râdă! Iubitorii de animale au ce vedea, o să las pozele să spună povestea!

yrksf_Fotor

rtgsj_Fotor

nbv,fh_Fotor

DSC02910_Fotor.jpgdjfst_Fotor

hglfuy_Fotor.jpg

“This was way too funny!”

The one and only, Sagrada Familia! Superbă, ce-i drept, o arhitectură unică, impresionantă, încă din anii 1882 se lucrează la ea pentru a putea fi finisată, deoarece nu este finanțată din banii publici, ci din donațiile private și banii încasați pe biletele de la intrare.Se preconizează că s-ar termina de construit în 2026, cum a spus arhitectul bisericii, Antonio Gaudi “Clientul meu nu se grăbește!” Este locul perfect pentru o poză frumoasă, asta dacă îți place să ai în cadru încă câteva mii de persoane. Nu pot să spun cum arată pe dinăuntru pentru că nu am avut niciodată răbdarea să stau la coada imensă, m-am mulțumit să admir priveliștea de afară,unicitatea construcției, cu o poză frumoasă și un frappe savurat vis-a-vis de faimoasa catedrală.

IMG_4082_Fotor.jpg

IMG_3214_Fotor.jpg

DSC02152_Fotor.jpg

Las Ramblas, cea mai aglomerată stradă din Barcelona! Din păcate, nu mi-a plăcut tocmai din faptul că era prea aglomerată și trebuia să fii foarte atentă la geantă. Este o zonă frumoasă întradevăr, dar prea multa îmbulzeală. Singurele obiective care merită văzute din jurul acestei străzi sunt Barri Gotic, centrul unui oraș vechi al capitalei actuale și muzeul Picasso.

DSC02235_Fotor.jpg

DSC02899_Fotor.jpg

Passeig de Gracia, un bulevard imens, foarte frumos, cafenele drăguțe, tot ce poți să îți dorești! Dacă vrei să faci shopping, aici trebuie să ajungi, găsești toate brandurile posibile, de la cele scumpe la cele modeste la preț.

IMG_4083_Fotor.jpg

Am vorbit până acum de obiectivele agitate ale Barcelonei, dar este o zonă de liniște, de relaxare care să te inspire pentru toată ziua. Dealul Montjuïc, un loc plin de verdeață, grădini cu toate florile posibile, fântâni impresionante, castele , fortărețe. Pe scurt este un loc plin de istorie, iar faptul că este la înălțime oferă o priveliște pe care nu o să o uiți prea curând. P.S.: trebuie să vă hidratați pentru că sunt multe scări de urcat! Bineînțeles, mi-am luat cele mai incomode încălțări pe care le aveam ca să întregesc cum trebuie ținuta, dar când am ajuns în vârful dealului, am făcut schimb de încălțăminte cu sora mea, btw eu îi spun jumatatea mea geamană, “perdoname” Ana, care fost inspirată să se încalțe cu o pereche de papuci comozi!

DSC08968_Fotor.jpg

IMG_3219_Fotor.jpg

Park Guell, o altă minunăție creată de Antonio Gaudi, aflată deasemenea la înălțime, poți să admiri de la depărtare Sagrada Familia care nu trece neobservată de oriunde te uiți. Compus din grădini și elemente arhitecturale specifice lui Gaudi, forme de salamandre făcute din cioburi sparte de faianță, pasaje acoperite cu coloane de forma unor copaci, stalactite și forme geometrice. Multe din suprafețe sunt acoperite cu bucăti de ceramică sau sticlă colorate in stil mozaic, este exact zona de contrast cu nebunia din Barcelona, care merită să îți rezervi o zi intreagă pentru vizitat. Un pont este să aveți monede la voi pentru cei care întrețin atmosfera cu muzică latino live!

DSC02882_Fotor

DSC02892_Fotor.jpg

DSC02893_Fotor.jpg

Mai sunt multe locuri de văzut și lucruri de făcut , despre care o să vorbesc data viitoare pentru că deja mă întind și nu vreau să vă plictisesc. Ceea ce vreau să precizez este că vremea perfecta pentru plajă acolo este din mai-iunie și august-septembrie, luna iulie este irespirabilă iar pe langă plajă ai și lejeritatea să vizitezi și să te plimbi însă dacă vrei o vacanță doar pentru vizitat atunci Barcelona este o destinație perfectă pentru toamnă-iarnă,că să scăpam de temperaturile scăzute din țara noastră.

Hasta la proxima!

Kisses,

2 thoughts on “I left my heart in Barcelona|and more..

  1. Foarte fumoasa Barcelona.Am fost acolo in 2016 pentru prima oara si am ramas foarte placut impresionata.Cu siguranta o sa mai merg,inca mai am multe de vazut.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s