Perfect sushi|Cook with me

Zilele trecute am încercat să fac sushi pentru prima oară, cu așteptări nu prea mari. Mă așteptam sincer să nu îmi iasă, dar spre surprinderea mea mi-au ieșit niște batoane de sushi foarte bune! Greu nu este, necesită doar răbdare și atenție.

În primul rând trebuie să alegem cu grijă ingredientele pe care le folosim la sushi. Orez special pentru sushi, foi de nori, covorașul de bambus pentru rulat. Mai exact pentru 3 batoane de sushi a câte 8 bucăți fiecare avem nevoie de:

 •  o cană de orez de sushi
 •  3 linguri de oțet de orez
 • o linguriță sare
 • o linguriță zahăr

Iar pentru umplutură am folosit:

 •  file de somon proaspăt
 • somon afumat
 • creveți proaspati (prefierti)
 • carne de raci
 • castravete
 • morcov
 • avocado
 • brânză philadelphia

Pentru servit:

 • sos de soia
 • pastă de wassabi

Am citit o grămadă de rețete despre orezul de sushi fiecare cu păreri și tactici diferite, până la urmă am intrat pe youtube și m-am uitat la câteva filmulețe despre cum se face orezul de sushi și am ales procedura cea mai simplă pentru că deobicei așa se întâmplă, este mai simplu decât pare.

Am adăugat într-o oală nu prea mare o cană de orez și am spălat-o de trei ori sub jetul de apă rece cu mișcări circulare.După ce am scurs orezul de ultima apă, am adăugat la o cană de orez, o cană de apă măsurate cu același recipient. Am pus oala pe foc mare până a dat apa în fiert, după am redus focul la minimul posibil am pus un prosop curat deasupra oalei și am acoperit-o cu un capac ridicând marginile prosopului deasupra capacului pentru a evita posibilitatea de a lua prosopul foc. L-am lăsat pe foc mic timp de circa 15 minute am ridicat puțin capacul să-l gust dacă este făcut, după am pus imediat capacul la loc am mutat oala după foc și am lăsat-o acoperită timp de 20 de minute.

Între timp am făcut amestecul de oțet de orez, sare și zahăr pentru asezonarea orezului. Am pus pe foc într-un ibric 3 linguri de oțet de orez, o linguriță de sare și o linguriță de zahăr până am topit sarea și zahărul, foarte puțin timp adică. Imediat am băgat amestecul la frigider pentru a se răcii.

După cele 20 de minute de odihnit ale orezului luăm capacul și răsturnăm conținutul într-un bol de preferat de lemn, îl răsfiram ușor în bol cu o lingură de lemn și adăugăm amestecul de oțet de orez amestecând bine cu mișcări circular scurte. După lăsăm orezul la răcit acoperit cu un prosop umezit cu apă caldă. După ce se răcește complet putem să asamblăm batoanele de sushi. Partea plăcută și amuzantă a acestui preparat!

O să atașez pozele cu ingredientele pe care le-am folosit. Sunt cumpărate de la carrefour din zona de produse internaționale.

DSC01954_Fotor.jpg

DSC01962_Fotor.jpg

DSC01973_Fotor.jpg

DSC01969_Fotor.jpg

Cam așa trebuie să arate orezul răcit.

Pentru rulat m-am uitat la diferite clipuri pe youtube, și am făcut 3 batoane diferite de sushi. Primul este cu carne de rac, castravete, al doilea este cu creveți, avocado și brânză philadelphia iar deasupra susan, ultimul este cu somon proaspăt, castravete și brânză iar deasupra se pun feliile de somon afumat.

Când rulăm trebuie să avem grijă să împăturim covorașul de bambus în folie alimentară pentru a putea executa corect mișcările.

DSC01985_Fotor.jpg

DSC01986_Fotor.jpg

DSC01988_Fotor.jpg

Cam așa arată rezultatul final, sunt absolut delicioase și nu se fac greu, mi-au ieșit mie deci cu siguranță o să vă iasă și vouă, pentru modalitatea corectă de rulare și împachetare uitați-vă pe youtube la câteva filmulețe, cu siguranță o să vi se facă poftă!

 

Kisses,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s